Ljubezen do zablod

Si finančni minister upa državljanom pogledati v oči in zagovarjati svoje ukrepe? Si vlada upa na polovici svojega mandata in pred odhodom na dopust davkoplačevalcem položiti račun svojega spopada s krizo?

Slovenski neosocialisti bodo takoj odgovorili, da kako hudo bi šele bilo, če vlada ne bi ukrepala. Za primerjavo bodo dali Nemčijo, češ kanclerka Merklova je prav s keynesijanskimi ukrepi rešila nemško gospodarstvo, ki mu gre letos nadvse dobro. Upam, da ne bodo pozabili povedati še razlik, namreč: da je v Nemčiji pred krizo trg deloval mnogo bolje kot pri nas; da so plače manj obdavčene kot pri nas; da se je kanclerka Merklova odločila za enkraten izlet v državne ukrepe, medtem ko je Slovenija svoj državni intervencionizem predvsem poglobila; da je Merklova napovedala strogo varčevanje z državnimi izdatki, medtem ko je domet slovenskega omejevanja javne porabe le ta, da si v javnem sektorju ne bodo zviševali plač.

/ … /

In še nekaj me bega pri vladni učinkovitosti proti krizi, namreč, nekdanja prva linija trdorokcev beži iz Slovenije, pri tem pa za nagrado dobi mesečno 20 tisoč evrov politične sinekure v evropskih institucijah: Cvikl je na evropskem računskem sodišču, Rop odhaja na Evropsko investicijsko banko , Gaspariju (ki ni smel za slovenskega veleposlanika pri OECD v Pariz) zdaj menda diši mesto evropskega direktorja pri MDS , Pahor se hvali, da se v tujini že dogovarja za novo službo. Ali zdaj razumete, spoštovani davkoplačevalci, zakaj vlado pozivam, naj pokaže račune za svoje ukrepe? Kajti če ti ljudje zapuščajo državo, le kakšen je njen resnični položaj?  (Vir: Finance)

http://www.finance.si/285954/Ljubezen-do-zablod