James Manjackal spet med nami od 21. do 23. maja 2021

James Manjackal

Da, bil je maziljen konec tedna, ko smo v začetku letošnjega posta spremljali videoseminar, ki ga je vodil p. James Manjackal. Nedopovedljivo lepo je, ko nas Gospod mazili s svojo prebodeno roko, iz katere izvira predragocena kri za odrešenje sveta! Počutiš se lahek kot pero, kot v Nebesih. Ne glede na okoliščine, nova moč in upanje preplavita tvoje srce. Zdi se, kot da zares iz tvojega osrčja izvirajo reke žive vode. Da ne spominjam njegovih seminarjev na Kureščku in množice čudežev. Tudi sedaj ni bilo nič drugače.

Spomnim se pričevanja neke gospe, ki je na seminarju, ki ga je vodil don Serafino Falvo leta 1995 v Mariboru, dejala takole:

“Ko sem prišla, sem se počutila kot nemočna mravljica pod ogromno skalo bremen, sedaj sem srečna, svobodna in polna zaupanja, vem, da me Gospod spremlja!”

Mene še vedno nagovarja čudežno ozdravljenje pred četrt stoletja, ko so bili tukaj Fire Evangelization in je po molitvi neka mamica, ki ji je bilo napovedovano, da ima zaradi raka le še kaka dva meseca življenja, v minutki izgubila tumor, da smo bili vsi prepadeni in slavili Boga. Te mika srečati Božjo moč?

Pričevanje o Božji moči

V imenu svoje hčere Eli nam je posredovala pričevanje o Božji moči, ki je je bila deklica deležna po letošnjem postnem seminarju, ki ga je vodil p. J. Manjackal. Pravi takole:

“Naša Eli je stara 12 let in je do seminarja J. Manjackal imela še vedno problem z lulanjem in kakanjem v hlače podnevi in ponoči. To je postalo za našo družino resnično pretežka gora za osvojiti. Telesno in psihično je stres nas vseh postal res ogromen. V zadnjih desetih letih smo bili na zelo veliko različnih preiskavah na Pediatrični kliniki; tudi na Rakitni, na šoli lulanja. Preiskave nikoli ne pokažejo nič. Naredili smo res čisto vse možne in nemožne teste. Problem, kar se v njej dogaja, je v tem, da je njen odgovor vedno bil, da ne čuti. Predvsem pa vedno zanika, da ji uide. Zato se tudi preoblačila ni, ampak je hodila mokra in blatna naokoli. Vse do 12. leta.
Seminar prek spleta, ki ga je imel J. Manjackal, je na lastno željo poslušala čez cel vikend skupaj z nama z možem. In bilo ji je zelo všeč. Zadnji dan je povedal njeno ime in od ponedeljka naprej je bila suha. In ostaja suha.

Sploh vam ne morem povedati, kakšna sprememba je to za nas, zanjo. In kako velika zadeva je to zanjo, za nas. Tudi laže je govoriti, pričevati npr. o raku kot o lulanju in kakanju, in to še vedno pri 12 letih, pa ni tako lahko. Zato je tudi pričevanje malo težje. Je pa sigurno bil Božji dotik. Kaj je ona doživela ob tem, poleg tega, da je suha sedaj, ne vem. Še ni ubesedila.”

Čudežni Božji posegi

Kot pri vseh čudežnih Božjih posegih so nekatera ozdravljenja hipna, druga pa trajajo nekaj časa. Bilo je kar nekaj pričevanj, vendar dokler zahtevnih stvari ne potrdi zdravnik, ne moremo govoriti o čudežu. Tako smo prejeli pisanje neke gospe, ki niti pet minut ni mogla zdržati brez očal, po molitvi p. Manjackala pa jih sploh ne potrebuje več niti pred računalnikom. Pravi, da moli, da bi Bog še popravil njen vid do popolnosti. Gospod, ki je imel hude posledice zaradi covida-19, je po enomesečnem bolnišničnem zdravljenju odšel domov s kisikovo jeklenko. Po molitvi p. Manjackala je prenehal vdihavati kisik iz jeklenke, stanje se mu je izboljšalo, čaka pa še na dokončno ozdravljenje. Pa še in še. Bog je usmiljen!

Jaz bom njihov Bog in oni bodo moje ljudstvo! (Jer 31,31-34)

Tole pa je obljuba, ki je bila dana za seminar, ki bo potekal za binkoštni konec tedna. “Glej, pridejo dnevi, govori Gospod, ko bom z Izraelovo hišo in Judovo hišo sklenil novo zavezo. Ne zaveze, kakršno sem sklenil z njihovimi očeti tistega dne, ko sem jih prijel za roko, da bi jih izpeljal iz egiptovske dežele; to zavezo z menoj so prelomili, čeprav sem bil njihov gospodar, govori Gospod. To je namreč zaveza, ki jo bom sklenil z Izraelovo hišo po tistih dneh, govori Gospod: Svojo postavo bom dal v njihovo notranjost in v njih srce jo bom zapisal. Jaz bom njihov Bog in oni bodo moje ljudstvo. Ne bodo več učili vsak svojega rojaka, vsak svojega brata in rekli: »Spoznajte Gospoda!«, ker me bodo poznali vsi, od najmanjšega do največjega med njimi, govori Gospod. Kajti njihovo krivdo bom odpustil in njihovega greha se ne bom več spominjal.”

Te zanima? Informacije in prijave na brezplačni videoseminar na https://www.jmanjackal.net/Pentecost2021.htm.

Vem, da ima Gospod tudi zate pripravljeno prekrasno presenečenje! Pridi, zajemi z veliko žlico iz Gospodove roke!

Ostanimo povezani v molitvi!