Dani in Vilma Siter, Družina in Življenje: Tretjič na dolgi poti za dobro naših družin (FOTO)

Na Travni gori Foto: Aleš Čerin
Na Travni gori Foto: Aleš Čerin

Pohod, ki letos poteka že tretjič, sta zakonca Siter, ustanovitelja Družine in Življenja, naslovila ‘Od skupine do skupine za dobro družine’. Pohod letos poteka od Novega mesta preko Dolenjskih Toplic, Semiča, Črnomlja, Vinice, Starega trga ob Kolpi, Kočevja, Ribnice, Nove vasi na Blokah, Velikih Lašč do Kureščka. Vsak dan zakonca prehodita okoli 20 km. Pohod se bo končal v petek, 10. junija na Kureščku, kjer bo ob 16h sveta maša in druženje. Povabljeni! 

Na poti se jima pridružujejo zakonski pari in posamezniki, ki jim je mar za dobre odnose med zakonci in dobre družine. Med potjo je veliko zanimivih pogovorov med pohodniki in z lokalnim prebivalstvo, pa tudi molitve za dobre odnose med slovenskimi zakonci in za dobro naših družin. Tudi prošenj za molitve za ohranitev specifičnih zakonov je nekaj.

Zgodovina pohoda Od skupine do skupine

Pri Družini in Življenju želijo med seboj povezovati zakonce in zakonske skupine tudi s hojo, s konkretnim srečevanjem z zakonskimi pari na terenu. V času, ki ni naklonjen družini in odnosom med zakonci, želijo spodbujati h kakovostnim odnosom in ljudem na poti – tudi s pomočjo pričevanja – približati lepoto poročenosti in vrednoto družine.

Dani in Vilma Siter sta se tako letos že tretjič podajla na dolgo pot. Leta 2014 sta hodila od Leskovca pri Krškem do Razkrižja (254 km v 13 dneh), lani od Leskovca do Kopra (363 km v 17 dneh).  

Na 25-kilometerski poti od Ribnice preko Travne gore do Nove vasi na Blokah smo se zakoncema Siter pridružili tudi s Časnik.si.

Foto: Aleš Čerin