Čas-opis: Žiga Turk je Žiga Turk

V kolumni (Reporter, 20.4.2015 str. 98) je Maja Sunčič šest odstavkov naslonila na vsaj dvanajst neresnic. Zaradi spoštovanja bralcev Reporterja bom neresnicam izjemoma naklonil minimalno potrebno pozornost, mnenjem pa prav nobene:

  1. Z računalništvom in drugimi novimi tehnologijami se ukvarjam od leta 1982. Če o tem tvitam, ne gre za trendovsko “ustvarjanje videza”.
  2. Pri resetatorjih nisem “bil zraven”, ampak sem jih spravil skupaj. Viranta ni bilo med resetatorji. Pridružil se nam je leta 2011 pri akciji Gremo na volitve, ki smo jo skupaj uspešno izpeljali. In se nato prijateljsko razšli.
  3. Nisem tisti del gibanja »za privatizacijo«, ki naj bi »na vrat na nos podprl« Tadeja Kotnika. S tem nimam nič.
  4. Kar piše Mićo Mrkaić, da naj bi mi »osladno lobiranje pri Janši pomagalo do položajev« je v najboljšem primeru neresnica, v najslabšem pa laž. V nobeno od funkcij ali položajev nikoli nisem rinil in Janez Janša to zelo dobro ve.
  5. Pri javnih nastopih pozivam k profesionalizaciji politike prav zaradi lastne in negativne izkušnje »začasnega dela« v politiki in ne temu navkljub.
  6. Naziv »redni profesor« je povsod po svetu trajne, če hočete, dosmrtne narave. V ta naziv sem bil izvoljen leta 2004 na podlagi izpolnjevanja in preseganja objektivno merljivih kriterijev. Naziv ne garantira delovnega mesta.
  7. Vztrajam pri oceni, da se za trenutni gospodarski odboj ne more »posebnih zaslug« pripenjati nobeni vladi. To je ocena, torej mnenje. Kar je dejstvo, je pa, da s tem nisem zanikal nič od tega, kar sta naredili Janševi vladi. Pa tudi nič od tega, kar so naredile Peterletova, Drnovškove, Ropova, Pahorjeva, Bratuškina in Cerarjeva vlada.

Več lahko preberete na blogu Žige Turka Čas-opis.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.