Ministrica Kustec in minister Počivalšek, ohranita nam letne dopuste in počitnice

Spoštovana ministrica za šolstvo dr. Simona Kustec Lipicer ter spoštovani minister za gospodarski razvoj in tehnologijo g. Zdravko Počivalšek, apeliram na vaju, da ohranite letne dopuste in počitnice, saj se bomo le tako lahko pripravili na izzive v novem šolskem letu; ti izzivi namreč ne bodo enostavni. Tako bo bolje za državljane, za šolstvo in tudi za gospodarstvo.

Ministrica Kustec in minister Počivalšek, epidemija je spremenila naša življenja. Šole so zaprte, poskušamo delati od doma, nekateri morajo biti iz različnih razlogov še na delovnem mestu.

Ta sprememba je za vse državljane stresna. Nekateri izmed njih tesnobo, jezo, strah, žalost in vsa druga čustva, ki se ob stresu naselijo v telesu, uravnavajo dobro, drugi zopet slabše. Vendar je za vse nas to naporno obdobje, saj se borimo z delom, učenjem, čakanjem in nepredvidljivostjo. To ni dopust in niso počitnice, ko bi se človek telesno in čustveno regeneriral.

Prihaja poletje in upam, da bo epidemija do takrat minila. Zavedam se tudi, da je treba zdaj zadeve reševati sproti. Pa vendar je dobro pomisliti, kakšne posledice bodo prinesle zdajšnje odločitve.

Ljudje nismo roboti, zato telesno in čustveno zmoremo, kolikor pač zmoremo

Vsi potrebujemo regeneracijo. Če je letos ne bomo imeli, bodo posledice na ljudeh, šolstvu in gospodarstvu veliko večje. Brez poletne regeneracije se bodo ljudje v jeseni znašli v epidemiji izgorelosti, kar bo za sabo potegnilo bolniške odsotnosti in izostanke od pouka. Zaradi bolniških odsotnosti bodo preostali sodelavci bolj obremenjeni – to pa bi lahko tudi njih pahnilo v izgorelost. Ravno tako je v družini. Če se bo en član družine soočal z izgorelostjo, bo potencialna možnost, da bodo izgoreli tudi drugi člani, veliko večja.

Zato apeliram na vas, da ohranite letne dopuste in počitnice, saj se bomo le tako lahko pripravili na izzive v novem šolskem letu; ti izzivi namreč ne bodo enostavni. Tako bo bolje za državljane, za šolstvo in tudi za gospodarstvo.

Hvala za razumevanje. Želim vam veliko osebne moči, modrosti pri odločanju in zdravja.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.