A. Kos, Sol zemlje: Ni dobro biti ženski zarodek

Ob tem, da marsikje niso cenjene ženske, še to, da že ženska kot zarodek ponekod ni zaželena. Človek hoče biti “bog” in skuša posegati v vse.

Ampak s tem ruši ravnovesje v naravi …

Pred precej leti, morda dvajsetimi, sem brala, da je v Koreji (nisem si zapomnila, v kateri) naraslo število splavov – takoj po tem, ko so začeli uvajati ultrazvok kot preiskavo v nosečnosti. Tako so nekega določenega leta na veliko splavljale ženske, ki so nosile deklico. Menda naj bi bile ženske, rojene v tistem letu – po kitajskem koledarju -, značajsko nemogoče in tudi moški se niso marali poročiti z njimi.

In tako so se ljudje odločili za “selekcijo”.

Kot tolikokrat: odstranimo neprijetno in mislimo, da je zdaj vse v redu … in smo “srečni”!

Vendar ni tako samo v Koreji, pač pa tudi drugod, načrtno uničujejo ženske zarodke tako na Kitajskem kot v Indiji in prav tako tudi v Evropi (npr. v nekaterih balkanskih), na kar kažejo tudi podatki, da se ponekod rodi opazno več dečkov kot deklic. Običajno je, da se rodi nekaj več dečkov kot deklic, je pa med dečki malo večja umrljivost in tako se potem hitro izravna, da je dečkov približno enako kot deklic (tako so mene podučili že pred desetletji v šoli). Toda v Albaniji recimo se rodi 112 dečkov na 100 deklic, v Armeniji in Azerbajdžanu pa 115.

Take stvari vodijo v demografsko neravnovesje.

Več lahko preberete na blogu Sol zemlje.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.