Treba je povedati

strgarJože Strgar
Spremna beseda: Jože Mlakar
Založba: Družina
Število strani: 188
Leto izdaje: 2015

Cena: 14,90 € + poštnina

Prispevki za poznavanje časa in ljudi
V času, ko se je komunizem zdel še trden kot gora, je Jože Strgar dejavno vstopil v cerkveno, družbeno in politično življenje slovenskega naroda. Z zapisi, ki so se nabrali v teku let in so zbrani v tej knjigi, želi Slovencem sporočiti, da lahko našo stvarnost obrnemo na bolje le, če postanemo aktivni državljani, pogumno stopimo na politično prizorišče, gremo množično na volitve in na pomembne položaje izvolimo zaupanja vredne ljudi. Knjiga je vabilo, da se po svojih močeh v svojem okolju potrudimo, da bi sodelovali pri obnovi domovine.

Gospod Jože Strgar je razgledan, prebujen in čuječ kristjan, politik, vrtnar in človek, ki dobro opazuje življenje in tudi odreagira na zahteve in potrebe časa. Vedno znova daje pobude za nove projekte, pri katerih tudi sam aktivno sodeluje. Zna biti vljudno kritičen, vendar ne nasede natolcevanju in se želi tudi sam prepričati, »kako je na stvari«.
Ljudmila Novak

Veselim se knjižice gospoda Strgarja, ki je pomembna obogatitev za katoliško politično misel pri nas.
Aleš Maver

Malo je ljudi, ki bi se tako srčno in iskreno zavzemali za evropsko podobo slovenske države, kot gospod Strgar. Njegove izkušnje in njegov razmislek pa nam odstirajo tiste odtenke politične resničnosti, ki jih je nemogoče ujeti v znanstveno govorico, a so za Slovenijo še kako usodni.
France Cukjati

Pogum, da se upremo krivici, zatiranju in zapostavljanju. To je rdeča nit življenjske poti gospoda Strgarja, ki nas skozi besede in povedi te knjižice vabi k dejavni drži nas kristjanov in vseh ljudi dobre volje.
Jože Mlakar

[vfb id=’121′]