Rosvita Pesek: Pučnik

naslovnica PučnikBogata monografija avtorice dr. Rosvite Pesek o Jožetu Pučniku, o možu, ki je s svojo pokončnostjo globoko zaznamoval 20. stoletje in prehod Slovenije v samostojnost in demokracijo. Knjiga vsebuje, poleg živahno opisane zgodbe Pučnikovega življenja, številne arhivske dokumente, mnoge prvič objavljene, fotografije, tudi iz osebnih zbirk, ter pričevanja ljudi, ki so s Pučnikom merili pot osebnega in političnega življenja.

Ob izidu knjige, smo na Časniku objavili več prispevkov:

poročilo in fotoreportažo s predstavitve knjige ob izidu,

intervju z avtorico knjige dr. Rosvito Pesek,

– zapise na TW profilu avtorice: prvi in drugi del.

»Zgodovina bo dr. Jožeta Pučnika pomnila in obravnavala kot osamosvojitelja. Kot motor slovenske demokratizacije in snovanja nove države. Zame je dr. Jože Pučnik veliko več. Je inspiracija in vzor. (…) In danes naravnost kliče po Pučnikih. Kliče po ljudeh trdne volje, osebne hrabrosti, neizmerne notranje moči, ki ne poznajo oportunizma in popustljivosti in ki so v imenu skupnega dobrega pripravljeni biti tudi „glas vpijočega v puščavi“. Ne glede na osebno ceno, ki jo zato plačajo!«

(dr. Rosvita Pesek).

Knjiga (obsega 491 strani, je trdo vezana) je izšla pri Mohorjevi založbi Celovec. Cena knjige je 35,90 eur, pri čemer vam stroške poštnine v višini 3,70 eur podarimo.

[vfb id=’5′]

Za uspešno naročilo je potrebno obvezno izpolniti polja, označena z zvezdnicami. Plačilo knjige in poštnine po povzetju.

Zahvaljujemo se vam za nakup!

Časnik, spletni magazin z mero

Komentiraj